zondag 29 mei 2011

rap klaar

Deze week zijn we er even tussen uit geweest en het heeft ons deugd gedaan. We zijn naar Erperheide (centerparcs) geweest. Net voor we vertrokken wou ik nog vlug een rok maken voor mezelf. Zo één die je vlug aan en uit hebt wanneer je met vieren in zo'n zwemhokje staat. Meer details zijn waarschijnlijk niet nodig;-)

Veel werk en uitleg is er niet aan. Op 20 min was mijn rokje af. Ja, wel met de overlock.



Neem een tricotrok die je goed gaat en leg die op de stof waaruit je de nieuwe (tricot)rok wilt maken. Je stof ligt dubbel en vergeet je naadwaarde niet. Bovenaan eerst een tunnel maken waar je elastiek door moet (zowel bij voor- als achterpand). Je zijnaden stikken en zoom afwerken. Ook hier is de zoom afgewerkt met een rolzoompje. 


Het is witte tricot met rode bolletjes die we hier gekocht hadden op ons naaiweekend. Het is inderdaad niet duidelijk te zien maar dochterlief nam de foto's. Niet mis voor een driejarige...




jah, in de kempen hangen ze graag in de bomen!



In assortie met dochterlief: haar kleedje is gemaakt met een burdapatroon 9544. Mooie vakantiejurkjes die eveneens snel klaar zijn.


donderdag 19 mei 2011

handgemaakt

Zondag 12 juni staan M en ik op deze gezellige markt. Je kan er rommel en handgemaakte creaties vinden.
We zijn druk in de weer met het maken van kleedjes voor de mini's, kadertjes, buttons, kaartjes met stof, kettingen, ringen, oorbellen, tassen etc.


Waar? In de Steinerschool te Brugge, Astridlaan 86, vanaf 10 uur tot 18 uur
Kom zeker eens kijken!

dinsdag 17 mei 2011

Monster Car...

Er staan inderdaad geen auto's op deze T-shirt maar het patroon noemt zo. Het is een patroon uit de ottobre zomer 2011. Het T-shirt hebben we gemaakt voor Tristan. Hij werd zondag zes jaar!
Dit T-shirt heb ik iets anders gemaakt dan deze. De biezens (boordstof) werden eerst aan de hals en de mouwen gestikt en pas daarna werd de tweede schoudernaad, de mouwen en de zijnaden aan elkaar gestikt. Op deze manier bespaar je veel tijd! De zoom werd afgewerkt met een tweelingsnaald.



Stof: Tricot - Koekepeertje

vrijdag 13 mei 2011

Het kan niet op!

We wonnen hier drie give-aways op korte tijd. Ja, het kan niet op hé.
Een tijdje geleden wonnen we bij de vliegjes de "rode kap". Zoals je kan zien past hij perfect voor haar,

en nu is mijn broer de wolf, mama? :-)

Gisteren was het best aangenaam thuis komen. Er zaten maar liefst twee pakjes in de brievenbus.
Het brillenzakje kon je winnen bij de stikdoos. Het zakje komt super van pas want de oude valt bijna uit elkaar. Heel mooi met de twee bruine stofjes. De binnenkant is gemaakt uit fleece wat ideaal is in een overvolle sjakos.


Maandag vielen we in de prijzen bij Elisanna. Het is dit prachtig ritstasje. Ik ben verzot op de stofkeuze en de combinatie. Binnenin is het tasje voorzien van onderverdelingen. Het is zo perfect afgewerkt. Niet te geloven dat deze dame nog maar van september aan het naaien is!


Merci dames!!!