maandag 30 november 2009

suikerbroodje

Eindelijk is mijn suikerbroodje eens gelukt. Ik weet niet of dit bij jullie ook zo moeilijk is maar hij kwam nooit op. Ik heb eens een ander recept gebruikt.....wat denk je niet slecht é.




en nog lekker!
hier het recept(voor in de broodbakmachine):
- 200 ml melk
- 10g zout
- 25g suiker
- 75g boter
- 1 ei
- 500g bloem
- 7g instantgist
- 200g fijne witte kandijsuiker

Vul de bakvorm met de melk en doe er het zout, de suiker, boter en het ei in.
Voeg de bloem toe en strooi de gist erop.
Kies voor het programma 'normaal' met een korstkleur licht.
Bij het piepsignaal de fijne kandijsuiker toevoegen.
Om je bakvorm niet te beschadigen, kan je het deeg eruit halen en de suikerstukjes met de hand door het deeg kneden.
Leg deze terug in de vorm van de broodbakmachine en laat het programma verder gewoon afwerken.
Als het programma klaar is, onmiddellijk het broodje eruit halen en laten afkoelen op een rooster.
Smakelijk!




2 opmerkingen: