zaterdag 12 december 2009

Paddenstoelenquiche


Als je quiches wil maken kan je kiezen tussen een gistdeeg (pizzadeeg) of bladerdeeg. Zoals je kan zien hebben wij hier de voorkeur voor bladerdeeg.

De vulling:
- 60g boter of margarine
- 400g oesterzwammen, eekhoorntjesbrood, champignons of een andere mengeling naar keuze, eventueel gemengd met zonnebloempitjes
- 2 fijngehakte rode uitjes
- 1 ei
- 2 eidooiers
- 2 dl room
- p&z
- mengeling van kruiden: peterselie, bieslook en ev kervel

Smelt de boter, fruit gedurende 5 min de mengeling van paddenstoelen, voeg de uitjes toe, 1 min bakken, giet de groentenmengeling af ( geen vocht meer!)en laat die afkoelen (ev in frigo)
Klop ondertussen ei, eidooiers, de room en kruiden op. Breng op smaak met p&z .
Verdeel nu de paddenstoelenmengeling gelijkmatig over de taartbodem.
Daarover giet je de eimengeling.
Als je dat wil, kan je nog wat kleine stukjes gekookte ham en/of spek toevoegen.

De quiche bakken op 180 graden, ongeveer 25 min

Bij deze wil ik graag nog wat enkele tips meegeven voor het welslagen van jullie quiche:
*bij een bladerdeeg: altijd de bodem inprikken met een vork
* quiches met bladerdeeg eerst 15 min in de bovenste helft van de oven bakken, daarna verder laten uitbakken onderaan in de oven. Zodat de taart eerst mooi bladert en daarna krokant uitbakt.
* de taartbodems altijd isoleren met een laagje olijfolie of plakje ham of geraspte kaas,... zodat ze tijdens het bakken mooi uitbakken zonder indringing van vocht van de vulling.

Smakelijk!

2 opmerkingen:

  1. ziet er lekker uit!! Hoe gaat het trouwens met jou? wanneer moet je bevallen?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ik mag niet klagen maar het werk begint wel zwaar te worden. normaal is de bevalling voorzien rond 22 jan.

    BeantwoordenVerwijderen