zondag 25 oktober 2009

Zachte Vanillewafels

Misschien was het vandaag niet echt het weer ervoor om wafels te bakken maar iedereen hier had er wel zin in. Ik heb enkele maanden geleden een wafelijzer van manlief gekregen en ben nog wat aan het experimenteren om lekkere wafels op tafel te toveren. Dit recept was alvast geslaagd.




Voor 7à8 grote ronde cirkels:

500 gram zelfrijzende bloem
300 gram gesmolten margarine
1 mespuntje zout
325 gram suiker (rietsuiker gebruikt)
5 eieren
5 zakjes (40 gram) vanillesuiker
240 ml melk

werkwijze:

Klop de 5 eieren in een mengkom met behulp van een mixer. Voeg de gesmolten margarine, mespuntje zout en de suiker toe. Alles goed mengen.
Voeg vervolgens de vanillesuiker en de melk toe. Opnieuw alles goed mixen.Voeg de bloem beetje bij beetje toe en roer het mengsel goed om tot het bekomen van een homogeen mengel.
Zet het beslag gedurende 10 minuten in de koekast.
Bakken maar!!!

Smakelijk

3 opmerkingen:

  1. Morgen zal ik dat eens testen! Jammergenoeg zal het eindresultaat minder zijn, ...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Als je er nog eens bakt, laat het me weten ik kom wel eens proeven dan ;)

    BeantwoordenVerwijderen