zondag 1 juli 2012

Smock

Deze maand in Studio Stik was het thema-avond smocken. Nieuw was het niet maar het blijft een leuk resultaat dat smocken.Wil je ook aan de slag? Er staan tips op meisjesmama haar blog. Een patroon is niet nodig. Je meet de borstomtrek van je lief meisje + 30cm ( 20cm kan ook maar dan is je jurk onderaan wat smal). Daarnaast meet je de lengte, hoelang het kleedje moet komen. Vergeet geen naadwaarde! Met je afmetingen bekom je een rechthoek. Wil je ook een brede band van smock bovenaan, dan moet je vijftien rijen smocken.
Anna haar kleed is voorzien van een bandje die rond haar nek gaat. De ene kant van het bandje is vast genaaid en aan de andere kant is er een verborgen drukknoopje. Zo kan ze gemakkelijk haar kleedje aandoen.
Het ging zo vlot dat er nog één werd gemaakt want ze zijn zo praktisch op vakantie! Deze werd niet voorzien van een bandje. De twee kleedjes werden bovenaan afgewerkt met een rolzoompje (net boven je eerste smockrij).

7 opmerkingen:

 1. Het staat altijd zo lief zo een gesmockt jurkje !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat groentje met witte stippen is zo leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat vind ik ook een heel mooitje! Je brengt me op ideeen, want ik zie zo'n grotemeisjesversie voor mezelf wel zitten!

   Verwijderen
 3. Zo'n leuk resultaat!!! En bedankt voor de uitleg, dat ga ik ook eens proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. super zomers: heel plezant!
  (toen k zelf nog een klein meiske was ... lang geleden ... maakte mijn oma ook van die kleedjes, k vond dat zelf heel leuk om te dragen!)
  liefs, mimi xxx

  BeantwoordenVerwijderen