zondag 29 mei 2011

rap klaar

Deze week zijn we er even tussen uit geweest en het heeft ons deugd gedaan. We zijn naar Erperheide (centerparcs) geweest. Net voor we vertrokken wou ik nog vlug een rok maken voor mezelf. Zo één die je vlug aan en uit hebt wanneer je met vieren in zo'n zwemhokje staat. Meer details zijn waarschijnlijk niet nodig;-)

Veel werk en uitleg is er niet aan. Op 20 min was mijn rokje af. Ja, wel met de overlock.Neem een tricotrok die je goed gaat en leg die op de stof waaruit je de nieuwe (tricot)rok wilt maken. Je stof ligt dubbel en vergeet je naadwaarde niet. Bovenaan eerst een tunnel maken waar je elastiek door moet (zowel bij voor- als achterpand). Je zijnaden stikken en zoom afwerken. Ook hier is de zoom afgewerkt met een rolzoompje. 


Het is witte tricot met rode bolletjes die we hier gekocht hadden op ons naaiweekend. Het is inderdaad niet duidelijk te zien maar dochterlief nam de foto's. Niet mis voor een driejarige...
jah, in de kempen hangen ze graag in de bomen!In assortie met dochterlief: haar kleedje is gemaakt met een burdapatroon 9544. Mooie vakantiejurkjes die eveneens snel klaar zijn.


4 opmerkingen:

  1. Amai, en dat op 20 minuten! Je bent nen krak!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. das idd wel heel snel! makkelijk hé die OL's!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik ga binnenkort toch eens wat stofjes bijeen zoeken en ook eens bij u aankloppen! ;-) Kan ik zeggen dat ik ook een "handmade" hebbedingetje heb van Vero... Ziet er goed uit hoor! En idd.: goeie foto van een 3-jarige! :-)

    BeantwoordenVerwijderen