woensdag 6 oktober 2010

De gilet

Hier zijn we dan! Het is hier erg stil geweest maar dat heeft zo zijn redenen wel. De mini's zijn hier allebei ziek geweest, wat voedingsproblemen met Kas (nu al wat beter) en natuurlijk die slapeloze nachten....terwijl manlief nog eens in het buitenland zat. Met andere woorden geen tijd en energie meer om achter de naaimachine te geraken. Maandag is het mij gelukt om een paar projectjes af te werken.
Eerst de zsazsazilet afgewerkt want dochter wou hem telkens aan doen terwijl de zoom  nog moest gedaan worden.

Ik was eraan begonnen in de naailes. Patroon ok, stof knippen ok, stikken, oeps we zitten vast met die armsgaten. De naaijuf kwam langs en ik wilde wat meer uitleg (eigenlijk alleen voor die armsgaten) hoe dat juist in elkaar zat. Ze bekeek het patroon en was niet helemaal akkoord. Ik moest met een voor- en achterpand ipv één stuk werken. De werkwijze was volgens haar dan veel gemakkelijker en mooier afgewerkt.
Ik moest nog één maken voor een baby. Vooruit nu eens volgens de (naai)regels van de juf. Het patroon werd verknipt en naadwaarde op de stof toegevoegd. Eerst de schouder stikken, hals, armsgaten en als laatste de zijnaden en een groot stuk van de zoom. Een stukje open laten om te keren. Het is eigenlijk hetzelfde principe als alles wat omkeerbaar is. Hier moet je ook zo te werk gaan.
Ik moet toegeven dat het inderdaad gemakkelijker was. De armsgaten zijn mooier afgewerkt.Nu nog eentje maken voor Kas en Lou.

10 opmerkingen:

 1. Oh, dat stofje van je dochter ken ik. Mijn dochter heeft net dié rok aangehad vandaag. Schoon, hé?
  Ik weet niet of ik mij aan die gilets ga wagen, maar die van jou zien er in elk geval heel properkes uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk dat je volger bent geworden en mee doet met de give away! Leuke blog heb jij ook. Ik wil ook nog steeds deze zsazsagiletjes maken, ze lijken me zo lekker warm.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat zijn die leuk geworden zeg! Echt prachtig.
  Leuk blog heb je!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo,

  Ik ga t ook es proberen volgende week.
  Als je met aparte voor- en achterpanden werkt, moet je dan gewoon alles in de volgorde dichtstikken zoals je schrijft en is dan elk probleem opgelost?
  Ik ga thuis moeten knoeien, want van onze juf mogen we niet met nepbontjes werken als beginneling ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Joke: idd, werkvolgorde klopt; succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb nog een vraagje, als je t niet in 1 deel knipt, worden de zijnaden dan niet erg dik om te stikken? 4 lagen waarvan 2 bontje lijkt me veel, of stik je de voering en t bontje of fleece apart opzij?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. whoot whoot, ook hier is de zsazsazsilet af! Merci voor de tips en foto's op facebook :-)

  BeantwoordenVerwijderen